Nybagte forældre med overskud er bedst for deres børn

At blive forældre er hårdt, det er ikke nogen overraskelse. Der er mange nye ting og omstændigheder at forholde sig til – for ikke at glemme de store, nye og sprudlende følelser i kroppen. Med andre ord er overvældelsen kæmpe stor, og selvom det kan være svært at bevare overblikket og overskuddet, vil de fleste forældre gerne være der bedst muligt for deres børn.

Og til det, er der hjælp at hente

Heldigvis er der udviklet en del udstyr, der gør det lettere for nybagte forældre at overskue det liv, de nu er i besiddelse af. Det er både godt for mor, far og børn. Især den slags, der mindsker både slid og slæb, så forældre ikke taber dem selv i processen. Det beroliger både baby og eventuelt søskende hertil – generelt hele familien.

Til den stille stund

Når baby skal sove eller beroliges, kan det blive en langsommelig proces. Selvom intet kan erstatte mors eller fars knus og kram, er der dog noget, der næsten er lige så godt. Her er tale om et produkt, som kan berolige den lille, mens han eller hun er i slyngevuggen eller babyhængekøjen. Det kan for eksempel være under middagsluren eller mens mor og far laver aftensmad. Se mere her.

Til amningen

Ammepuder er en af de bedste opfindelser, der findes. Når baby ammes, er der tale om et af de mest intime, symbiotiske øjeblikke. Nærværet er helt ekstremt vigtigt, og den kærlighed, der opstår, fortjener al opmærksomheden. Det vil sige, at ondt i arme eller skuldre ikke skal komme i vejen. Hertil giver puden støtte og afslapning til begge parter. Så er det bare med at nyde øjeblikket.

Og mange andre gode ting

Der er meget, at huske på. Det er derfor med at helgardere sig. For ikke at gøre det sværere end det faktisk er, kommer her en lynhurtig liste, der er lige til at tjekke af på vejen.

 

  • Rigeligt med stof- og engangsbleer samt vådservietter
  • En masse sutter, sørg altid for en eller flere ekstra i tasken
  • Hagesmækker, både af stof og silekone – det vil mindske vasketøjsmængden
  • Apropos vasketøj, sørg for parfume- og parabenefrit vaskepulver, din baby fortjener de sundeste midler
  • Modermælkserstatning, det kan være hårdt at amme
  • Sutteklude at nusse med, hvis ikke forældrene er nær hele tiden
  • Babyalarm, der er mange varianter, så find lige den, der matcher dine behov
  • Snacks til både den lille, mor og far, et sundt blodsukker er vigtigt for at bevare overskuddet

 

Listen kan godt forsætte. Men de ovenstående ting, bør altid være i pusletasken (måske lige på nær vaskepulveret, selvfølgelig), når hjemmet forlades. Så kan det meste faktisk klares relativt problemfrit!

I kan godt!

Sidst men ikke mindst står på listen: husk, at I kan godt. Det virker uoverskueligt, måske lidt skræmmende, men I er trods alt den lilles forældre, så I ved bedst. Fra naturens side er I sikret, at I kan! Mind derfor hinanden om, at I er de bedste forældre for jeres børn. Altid.