Cykler med indvendige gear til byen

Bruger du din cykel til at komme rundt i eller omkring en by i Danmark, så er indvendige gear et helt oplagt valg at gå med. Indvendige gear kræver minimal vedligeholde, når du bruger din cykel, fordi selve det tekniske i gearene er beskyttet i en lukket boks inde i hjulet. Derfor kan du være sikker på, at dit gear vil være bedst muligt rustet med det hårde vind og vejr i Danmark, hvor specielt salt på vejene om vinteren kan være hård mod cyklen og især ved gearene.

Med indvendige gear slipper du for bøvl med problemer med gearene som følge af vejret. Derudover kan du godt regne med at få mindsket risikoen for at tabe kæden, når du cykler rundt i byen, hvis du vælger at køre med indvendige gear. Der er altså mange fordele ved at vælge en cykel med indvendige gear, hvis du udelukkende cykler rundt i Danmark. De mest populære antal af indvendige gear er 3 gear eller 7 gear, hvilket giver god mening i det flade danske landskab, hvor man sjældent har brug for flere gear end det.

Hvad er forskellen på cykler med indvendige gear og udvendige gear

Hvis du ikke er særlig kyndig indenfor cykler, så ved du måske ikke, hvad forskellen er på en cykel med indvendige gear og en cykel med udvendige gear. Det er dog meget nemt at se forskel, når du kigger på to cykler med hver sin type af gear. Udvendige gear udmærker sig ved at have mange forskellige tandhjul i forskellige størrelser siddende ved siden af hinanden, så kæden kan skifte tandhjul, når man skifter gear. Herved ændres belastningen på kæden og derved gearet. Denne række af tandhjul kaldes også for en kassette.

Udvendige gear derimod har kun et tandhjul foran ved pedalerne og et tandhjul bagved på baghjulet. Kæden vil altså altid køre på de samme to tandhjul. Derimod vil selve gearmekanismen og det tekniske sidde inden i baghjulet og være gemt ude af syne. Man kan derfor ikke lige umiddelbart se på en cykel med indvendige gear, hvilket gear man kører i. Derfor er cykler med indvendige gear noget mere simpel og man kan ikke have lige så mange mulige gear at vælge imellem.

Til gengæld er der mange fordele ved indvendige gear, når det kommer til vedligeholdelse og holdbarhed. De bliver mindre slidte og går langtfra så nemt i stykker som udvendige gear. Derfor passer de perfekt til kortere hverdagsture i Danmark.