Sjov med oliekridt

Mange voksne i dag kan huske den lille gule æske med farver, man fik udleveret første skoledag. Et æble, måske en brikjuice og en lille æske med oliekridt fra Filia, så var det ellers i gang med at få den helt store præsentation at forældre, søskende, kæledyr, flag og blomster ned på papiret, så læreren og de andre elever kunne se hvem man var. 

Derfor bliver man som voksen måske lidt minderamt, når man ser æskerne med oliekridt i dag, for de er præcis de samme – slet intet har ændret sig, heller ikke kvaliteten. 

Filia er kvalitets oliekridt

Filia står for kvalitet, farver er brudstærke og knækker ikke så let, hverken i voksen – eller små barnehænder. 

Farverne fedter ikke, de er lysægte (blegner ikke i sollys), og har stærke pigmenter, hvilket betyder farverne er tydelige, klare og stærke. 

Filia Oliekridt har et ergonomisk trekantet design, der gør det nemt at holde på farverne, for både store og små. Til de helt små fås også store firkantede oliekridt, der er endnu nemmere at holde for de allermindste, så de også kan tegne og male. 

Æskerne kommer i mange størrelser – fra den helt lille med 5 farver (den fra første skoledag), til helt store sæt med alverdens farver. 

Oliekridt til det hele

Oliekridt har mange gode egenskaber; de sjove at arbejde med, de er geniale til malebøger og fritegning på papir, pga. af deres stærke farver – Oliekridt er både for børn og voksne, både til amatøren og den professionelle kunstner. Farverne tørrer ikke ud som fx. acryl eller vandfarver, så man kan roligt tage sig god tid til alle detaljerne. 

Oliekridt er giftfrie, og skal ikke spidses eller rengøres. De fleste forældre vil nok også sætte pris på, at Oliekridt ikke fedter på fingre, møbler og tøj – det er måske, set med forældreøjne den bedste egenskab ved oliekridt. Børnene vil elske de stærke farver, og de vil elske hvor nemt det er at trylle stærke farver frem med de små kridt.  

 

Med oliekridt kan de mindste børn møde farvernes vidunderlige verden, på en nem måde – de kan udforske farvernes univers, og opleve hvordan man ved at male to farver ovenpå hinanden kan skabe nye farver. På den måde starter der grundlæggende viden om farver helt tidligt, gennem leg og sansning. Lad endelig bare ungerne udfolde deres fantasi på blankt papir, og får de lyst til at udfordre sig selv og øve “male inden for stregerne”, så kig efter malebøger med simple og store motiver til at starte med, så børnene får succesoplevelser. Det er skønt at male og tegne 🙂